Família Tészta - Kiváló minőséggel a finom ételekért!

pb kep alairas
A különböző tésztafélék nem véletlenül tartoznak a világ legkedveltebb ételei közé és fogyasztják őket az Andok lábától kezdve Európán át a Távol-Keletig szinte mindenhol. A népszerűség érthető is, hiszen amellett hogy nagyon tápláló, a tésztából készíthető ételek száma szinte végtelen az egyszerű pár perc alatt elkészíthető tészta ételektől az igazi különlegességnek számító gasztronómiai remekművekig. Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy a tészta talán az egyik legalapvetőbb életalapanyag, ráadásul a tészta mértékletes fogyasztása még egészséges is.

A tészták világa

Sokan megvannak győződve arról, hogy a tészta elterjedése és népszerűsége az olaszoknak köszönhető és bár a Nyugati világban valóban Itáliából indult hódító útjára, ott a legenda szerint, Marco Polo XIII. századi kínai útjainak köszönhetően terjedt el fogyasztása. A Távol-Keleten ugyanis már évezredek óta fogyasztanak különböző tészta ételeket.

A tészták népszerűsége többek között annak is köszönhető, hogy táplálkozástanilag a legértékesebb ételek közé sorolhatóak, hiszen számos tápanyagot tartalmaznak a különböző vitaminoktól kezdve, a növényi rostokon át egészen a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokig. Viszonylag gyorsan képesek felszívódni, ugyanis könnyen emészthetőek és képesek a szervezet vércukor szintjét huzamosabb időre megemelni, vagyis kiváló energiaforrásnak számítanak testünk számára.

Sok tévhit kering arról, hogy a tésztafélék szénhidráttartalmának köszönhetően azok gyakori fogyasztása nem tesz jót szervezetünknek. Valójában az egészséges étrendnek alapvető részét kell hogy képezzék a különböző tésztafélék is, sőt a tojásos tészták a szervezet számára szükséges fehérje egy részét is képesek biztosítani, valamint a szervezet zsírsavösszetételének optimalizálásban is segíthetnek.


Bővebben...

Ügyfélszolgálat

ugyfelszolgalat
Bármilyen jellegű kérdésével forduljon hozzánk bizalommal!
fooldal-elerhetosegek

Táplálkozási érdekességek blog

23okt.

Fűszerkalauz - Kapor

A kapor ismert fűszer és gyógynövény, melyet hazánk területén már a római...
13okt.

Fűszerkalauz – Fokhagyma

A fokhagyma származási helyéről megoszlanak a vélemények, de valószínűleg...

Gyors kapcsolatfelvétel


Név: *
Telefon: *
Üzenet: *
Captcha plugin 2+ for Joomla from Outsource Online  
Az oldal tetejére!