Kosár tartalma:
0 db Termék | 0 Ft
Kosár megtekintése

Cégünkről

Mint ahogy egész Magyarországon, úgy az Alföld déli részén, Békés megye szívében is több száz éves hagyományokra tekint vissza a száraztészta készítésének tradíciója. A technikákat, valamint a módszereket gyakran nemzedékeken át finomították és adták át generációról generációra, egy-egy család tagjai. Ez érthető, hiszen korábban maga a tésztakészítés is igazi családi eseménynek számított. Elmondható tehát, hogy a tésztakészítés annak idején igazi „családi vállalkozás” volt.

A kezdetek

Cégünk, a Famíliatészta Kft. is egy családi vállalkozásként látta meg a napvilágot 1992-ben. A kezdet-kezdetén a legegyszerűbb gépekkel, néhány fő alkalmazásával indítottuk meg a termelést.

A folyamatos fejlődésnek és bővülésnek köszönhetôen, cégünket 1997-ben betéti társasággá alakítottuk, mivel ekkor már biztosak voltunk benne, jó irányba tartunk.

Gyártás

A 21. század első évtizede számos újdonságot hozott vállalkozásunk életében. 2002-től a HACCP rendszer előírásaihoz igazodva állítottuk elő termékeinket. Egy évvel később olasz gyártmányú, már valóban professzionális gépsorral készült a Família tészta. A folyamatos megrendeléseknek és vásárlóink bizalmának köszönhetően, cégünk növekedése tovább folytatódott. Így 2007 elején egy 600 m2-es üzemcsarnokban, új gépsorokkal tudtuk biztosítani a szükséges termelési mennyiséget. 2008 elejétől már a havi 100.000 kg-os termelési kapacitás is elérhetővé vált számunkra. Ezután raktárunk modernizálása, új polcrendszerek és még újabb gyártó gépsorok beszerzése következett. Mivel jogos fogyasztói igény, hogy ne csak maga a termék minősége, hanem a csomagolás is kifogástalan legyen, ezért 2009-ben egy sokoldalú csomagológéppel gazdagítottuk termelőeszközeink sorát, melynek köszönhetően tésztáink csomagolásának megjelenése nem csak esztétikusabb, hanem élelmiszerbiztonsági szempontból kiváló lett.

Termékek

Míg a 21. század első évtizede főként a technikai fejlesztésekről szólt cégünk életében, addig a jelen évtizedben a hangsúlyt a termékfejlesztésekre helyeztük át. 2010-ben, mint Kft. számos olyan tésztával bővítettük termékpalettánkat, melyekkel a régi idők házias ízeit és formáit tudtuk visszacsempészni vásárlóink konyhájába. Természetesen az új termékek bevezetésével együtt járt a kapacitás bővítése is. Ennek eredménye 10 új szárítógép, egy gyártó gépsor és egy 400 m2-es raktár. Az ISO 22000 élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer és a SAP Business One vállalatirányítási rendszer bevezetésével pedig már valóban 21. századi, európai színvonalon hangolhattuk össze termelési, értékesítési és kereskedelmi folyamatainkat. Ezeknek együttesen köszönhető, hogy termelési kapacitásunk mára meghaladja a 200.000 kg/hó mennyiséget.

Az elmúlt több mint két évtized során nem titkolt célunk, hogy hatékonyan ötvözzük a nagyipari precizitást a magyar gasztronómiai tradíciók minőségével, ízeivel és megjelenésével. 8 tojásos tésztáink házi jellegét az összetevők és a hagyományokon alapuló technológiai munkafolyamatok képezik.

Jelenlegi kínálatunkban több mint 50-féle száraztészta közül választhatnak vásárlóink. Termékeink között megtalálhatóak tehát az igazi magyar értékeket képviselő, 8 tojásos (Prima) száraztészták, a 4 tojásos (Classica), az 3 tojásos (Speciale), az 1 tojásos (Economica), a durumbúza őrleményből, tojás hozzáadása nélkül készült (Italiana) termékek és a Vitale termékcsalád egészségbarát tésztái.

Vitale

A termékfejlesztés innovatív csapatmunkában történik, melyet egy szakemberekből álló csoport koordinál. Ennek eredményeként készültek el Vitale fantázianévvel az egészséges életmód követőinek szánt termékeink. A Vitale elnevezés életet, létet jelent, melyet felhívásnak szánunk, a minőségi és tudatos táplálkozás megteremtése és a magyar lakosság egészségi állapotának javítása érdekében. A Vitale termékek között szerepel a teljes kiőrlésű lisztből készült tojás nélküli és az 50%-kal csökkentett szénhidráttartalmú, 4 tojásos Sporttészták, valamint a 80%-kal csökkentett szénhidráttartalmú Sporttészta Extra termékek.

A Vitale család sikerét bizonyítja, hogy a teljes kiőrlésű termékek 2015-ben elnyerték az Év terméke díjat egészségbarát tészta kategóriában, a Sporttészták pedig a 2016. évi World Tour by SIAL innovációs termékversenyen az Editional Choise of Hungary and Finalist of the World Tour by SIAL 2016 cím nyertese lett.

Ambíció

 

Termékeink Magyarországon nemcsak elismertek, hanem igen kedveltek és népszerűek is, ezt bizonyítják a fogyasztói vélemények és a kereskedelmi adataink. Ennek köszönhetően 2016-ban a Famíliatészta márka elnyerte a MagyarBrands elismerést. A Família tészták megtalálhatók a legtöbb CBA, Reál, illetve a kelet-magyarországi Coop üzletben, valamint olyan országos üzletláncok boltjainak polcain is, mint az Auchan és néhány nagyobb TESCO üzlet.

Összegezve elmondható, hogy múltunkat, jelenünket és a jövőnket is az ÉRTÉK irányítja. Igyekszünk ezt közvetíteni termékeink megjelenésével, minőségével, a magyar gasztronómiai hagyományok ápolásával és az egészséges táplálkozás lehetőségének megteremtésével.

A Famíliatészta Kft. csapatának munkáját a vásárlói igény szerinti termékválaszték és minőség megteremtése, a partnerekkel való kiváló kapcsolat kialakítása és megtartása ösztönzi. Ezt igazolja, hogy a vállalat a Bisnode AA tanúsítványát kapta meg, mellyel a Magyarországi cégek 1,75 %-a rendelkezik és ez azt jelzi, hogy velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon alacsony és a jövőben is stabil szereplője lesz a piacnak.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!
Töltés...