• 6 személyre
  • Magyar
  • húsételek

A kacsacombokat pácoljuk be néhány napra. A fokhagyma gerezdeket lapítsuk szét. A kacsa bőrös felét dörzsöljük be tengeri sóval és őrölt borssal. Egy jól lezárható nagyobb műanyag edény aljára tegyünk pár szétlapított fokhagymát, rozmaring- és kakukkfű ágat...

  • 6 személyre
  • Olasz
  • húsételek

Tegyünk föl vizet forrni a tésztának. A halfiléket sózzuk, borsozzuk. 2 ek olíva olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Öntsük föl a fehérborral és forraljuk el kb. 2 evőkanálnyira. Közben vágjuk félbe az olíva bogyókat és a kapribogyókat. Adjuk a hagymához és pároljuk 1-2 percig vele. Majd húzzuk félre...

  • 4 személyre
  • Magyar
  • húsételek

Olvasszuk ki a gombát, majd jól csöpögtessük le. Az olívaolajon pirítsuk meg a zsályaleveleket, majd egy szűrőkanállal vegyük ki és tegyük konyhai papírtörlőre őket. Közben vágjuk...

  • 4 személyre
  • Magyar
  • húsételek

Az aszalt szilvát áztassuk be kb. 2 dl borba 1-2 órára. Szórjuk meg egy csipet fahéjjal is. A bacont csíkozzuk fel és egy evőkanál kacsazsír, vagy olaj hozzáadásával pirítsuk ropogósra egy serpenyőben. Egy szűrőkanállal vegyük ki és helyezzük konyhai papírtörlőre. Hagyjuk kihűlni, hogy még ropogósabb legyen.

  • 4-6 személyre
  • Olasz
  • leves

A fácánt mossuk le és tegyük fel 3 l hideg vízbe főni. Ha elkezd forrni, vegyük lejjebb a lángot és egy finom szűrővel habozzuk le. Tegyük bele a borsot és a szegfűborsot és kis lángon főzzük félpuhára. Közben áztassuk be a gombát annyi...

  • 4-6 személyre
  • Olasz
  • húsételek

A Famíliatészta és a Szarvasi Mozzarella Nagy Nyári Receptversenyének nyertes receptje. A recept beküldője: Gátiné Juhász Angéla.

Tegyünk föl a spagettinek sós vizet főni. Ha már lobog, dobjuk bele a tésztát és főzzük al dentére. Szűrjük le. Közben kockázzuk fel...