Cégünkről

Mint ahogy egész Magyarországon, úgy az Alföld déli részén, Békés megye szívében is több száz éves hagyományokra tekint vissza a száraztészta készítésének tradíciója. A technikákat, valamint a módszereket gyakran nemzedékeken át finomították és adták át generációról generációra, egy-egy család tagjai. Ez érthető, hiszen korábban maga a tésztakészítés is igazi családi eseménynek számított. Elmondható tehát, hogy a tésztakészítés annak idején igazi „családi vállalkozás” volt.

Cégünk, a Famíliatészta Kft. is egy családi vállalkozásként látta meg a napvilágot 1992-ben. A kezdet-kezdetén a legegyszerűbb gépekkel, néhány fő alkalmazásával indítottuk meg a termelést.

A folyamatos fejlődésnek és bővülésnek köszönhetően, cégünket 1997-ben betéti társasággá alakítottuk, mivel ekkor már biztosak voltunk benne, jó irányba tartunk.

A 21. század első évtizede számos újdonságot hozott vállalkozásunk életében. 2002-től a HACCP rendszer előírásaihoz igazodva állítottuk elő termékeinket. Egy évvel később olasz gyártmányú, már valóban professzionális gépsorral készült a Família tészta. A folyamatos megrendeléseknek és vásárlóink bizalmának köszönhetően, cégünk növekedése tovább folytatódott. Így 2007 elején egy 600 m2-es üzemcsarnokban, új gépsorokkal tudtuk biztosítani a szükséges termelési mennyiséget. 2008 elejétől már a havi 100.000 kg-os termelési kapacitás is elérhetővé vált számunkra. Ezután raktárunk modernizálása, új polcrendszerek és még újabb gyártó gépsorok beszerzése következett. Mivel jogos fogyasztói igény, hogy ne csak maga a termék minősége, hanem a csomagolás is kifogástalan legyen, ezért 2009-ben egy sokoldalú csomagológéppel gazdagítottuk termelőeszközeink sorát, melynek köszönhetően tésztáink csomagolásának megjelenése nem csak esztétikusabb, hanem élelmiszerbiztonsági szempontból kiváló lett.

Míg a 21. század első évtizede főként a technikai fejlesztésekről szólt cégünk életében, addig a jelen évtizedben a hangsúlyt a termékfejlesztésekre helyeztük át. 2010-ben, mint Kft. számos olyan tésztával bővítettük termékpalettánkat, melyekkel a régi idők házias ízeit és formáit tudtuk visszacsempészni vásárlóink konyhájába. Természetesen az új termékek bevezetésével együtt járt a kapacitás bővítése is. Ennek eredménye 10 új szárítógép, egy gyártó gépsor és egy 400 m2-es raktár. Az ISO 22000 élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer és a SAP Business One vállalatirányítási rendszer bevezetésével pedig már valóban 21. századi, európai színvonalon hangolhattuk össze termelési, értékesítési és kereskedelmi folyamatainkat. Ezeknek együttesen köszönhető, hogy termelési kapacitásunk mára meghaladja a 200.000 kg/hó mennyiséget.

Az elmúlt több mint két évtized során nem titkolt célunk volt, hogy hatékonyan ötvözzük a nagyipari precizitást a magyar gasztronómiai tradíciók minőségével, ízeivel és megjelenésével. 8 tojásos tésztáink házi jellegét az összetevők és a hagyományokon alapuló technológiai munkafolyamatok képezik.

Jelenlegi kínálatunkban több mint 50-féle száraztészta közül választhatnak vásárlóink. Termékeink között megtalálhatóak tehát az igazi magyar értékeket képviselő, 8 tojásos száraztészták, a 4 tojásos száraztészták, a durumbúza őrleményből, tojás hozzáadása nélkül készült termékek, a teljes kiőrlésű durum búzalisztből készül egészségbarát száraztészták és a sporttészták is.

Egészségbarát tésztáink között szerepelnek a teljes kiőrlésű, durum lisztből készült, tojás nélküli száraztésztáink és az 50%-kal csökkentett szénhidráttartalmú, 4 tojásos Sporttészták, valamint a 80%-kal csökkentett szénhidráttartalmú Sporttészta Extra termékek.

A Vitale család sikerét bizonyítja, hogy a teljes kiőrlésű termékek 2015-ben elnyerték az Év terméke díjat egészségbarát tészta kategóriában, a Sporttészták pedig a 2016. évi World Tour by SIAL innovációs termékversenyen az Editional Choise of Hungary and Finalist of the World Tour by SIAL 2016 cím nyertese lett.

A 2017-es évtől pedig még egészségesebb és táplálóbb teljes kiőrlésű termékeket kínál a Famíliatészta Kft., hiszen a megújult termékcsalád tésztái ezentúl teljes kiőrlésű durumlisztből készülnek.

Termékeink Magyarországon nemcsak elismertek, hanem igen kedveltek és népszerűek is, ezt bizonyítják a fogyasztói vélemények és a kereskedelmi adataink. Ennek köszönhetően 2016-ban a Famíliatészta márka elnyerte a Magyar Brands elismerést.

A Família tészták megtalálhatók a  Reál, a kelet-magyarországi Coop üzletekben, valamint olyan országos üzletláncok boltjainak polcain is, mint az Auchan és az ALDI hipermarketekben.

Összegezve elmondható, hogy múltunkat, jelenünket és a jövőnket is az ÉRTÉK irányítja. Igyekszünk ezt közvetíteni termékeink megjelenésével, minőségével, a magyar gasztronómiai hagyományok ápolásával és az egészséges táplálkozás lehetőségének megteremtésével.

A Famíliatészta Kft. csapatának munkáját a vásárlói igény szerinti termékválaszték és minőség megteremtése, a partnerekkel való kiváló kapcsolat kialakítása és megtartása ösztönzi.