Kosár tartalma:
0 db Termék | 0 Ft
Kosár megtekintése

A kuszkusz nem hagyományos értelemben vett szupergabona, hiszen nem egy növényről van szó, hanem egy emberileg előállított ételről.

 

Előállítása során a durumbúzadarát felvizezik, sóval és olajjal összedolgozzák, majd gőzölik és összemorzsolják. Ezután tetszés szerinti méretekre szabdalják, meghempergetik lisztben és kiszárítják.

 

A kuszkusz tehát átmenet a tészta és a gabona között, elkészítési módját tekintve azonban inkább egy különleges gabonafajtának tekinthetjük. Régebben húsos egytál ételek nélkülözhetetlen alapanyaga volt, manapság azonban inkább a tudatos táplálkozás hívei próbálják beépíteni az étrendjükbe a kuszkuszt.

 

 

Praktikusnak mondható hozzávaló, hiszen különböző fűszerezéssel jól variálható és könnyen elkészíthető belőle számos étel. Mivel a manapság kapható kuszkusz előgőzölt, ezért csupán pici só és olaj szükséges hozzá, majd felönteni kétszeres mennyiségű forró vízzel és 5-10 perc múlva már fogyasztható is. Frissen sült húsok mellé kiadós és laktató köret lehet a kuszkusz. Szintén népszerű választás saláták alapanyagaként, melyet hagyományosan taboulénak szokás nevezni. A megpuhult, enyhén fűszerezett kuszkuszt paradicsommal, uborkával, paprikával és répával keverjük. Olajjal, ecettel meglocsoljuk és néhány óra alatt hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A tejjel felfőzése és édes fűszerekkel való ízesítése sem idegen dolog. Fahéjjal, vanilliával való elkészítése esetén, ínycsiklandó tejbe kuszkuszt készíthetünk, ami bűntudat nélküli nassolást jelenthet a fogyókúrázók számára.

 

100 gramm főtt kuszkuszban található:

  • 112 kalória,
  • 3.8 gramm fehérje,
  • 0.2 gramm zsír,
  • 22.9 gramm szénhidrát,
  • és 2.2 gramm rost.

 

kuszkusz 1

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!
Töltés...