Egy örökzöld kedvenc egészségesebben. Teljes kiőrlésű liszttel készült eperlevél tészta és teljes kiőrlésű zsemlemorzsával készült májgombóc.
Kosár tartalma:
0 db Termék |
0 Ft
Kosár megtekintése
Receptek
Májgombóc leves teljes kiőrlésű eperlevél tésztával |
Hozzávalók
|
|
Elkészítés
- 1.A májat tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra. Keverjük össze a tojással, zsemlemorzsával, majorannával, sóval, borssal.
- 2.Vágjuk nagyon finomra a hagymát és pirítsuk üvegesre egy kis olajon. Majd keverjük a májas mixhez. Tegyük a hűtőbe, hagyjuk, hogy összeálljon és formázható legyen.
- 3.Közben a répát hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Tegyük fel főni az alaplevünkben. Ha már majdnem kész, akkor adjuk hozzá zöldborsót is. Főzzük tovább pár percig.
- 4.Egy kis lábosban főzzük ki az eperlevél tésztát a csomagoláson leírtak szerint, majd szűrjük le.
- 5.Egy másik lábosban is forraljunk fel sós vizet. A májból formázzunk kisebb gombócokat és főzzük ki pár perc alatt a vízben. A levest tálaljuk a májgombócokkal és a teljes kiőrlésű eperlevél tésztával. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel is.