Kosár tartalma:
0 db Termék | 0 Ft
Kosár megtekintése

Teljes kiőrlésű fodros metélt bolognai raguval

Hozzávalók

    • 400g Família Tészta Teljes Kiőrlésű Fodros Metélt
    • 600 g vegyes darált hús (sertés, marha)
    • 1db darabolt paradicsom konzerv (240 g), vagy passata
    • 100 ml fehér bor
    • 150 ml tej
    • 1 szál sárgarépa
    • 10 cm zellerszár
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 fej hagyma
    • olíva olaj
    • só, bors
    • reszelt parmezán sajt
    • pár bazsalikom levél
  • Mennyiség:
    4 személyre
  • Konyha:
    Olasz
  • Receptfajta:
    Tészta
  • Elkészítési idő:
    kb. 1 óra

Elkészítés

  • 1.
    2-3 ek olíva olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, a kisebb kockákra vágott répát és zellert együtt. Majd adjuk hozzá a vékonyra szelt fokhagymát, és enyhén pirítsuk meg azt is.
  • 2.
    Ezután tegyük rá a lehetőleg durvára darált húst. Pirítsuk meg, majd öntsük rá a fehér bort. Hagyjuk elfőni.
  • 3.
    Majd öntsük hozzá a paradicsom konzervet. Hozzuk forrásba, sózzuk, majd kis lángon főzzük egy órát, de ha van időnk, akkor akár 2-3 órát is. Ha szükséges, időnként pótoljuk a folyadékot egy kis vízzel, vagy húslevessel.
  • 4.
    A főzés vége előtt kb. 20 perccel öntsünk hozzá egy kis pohár tejet, majd főzzük el azt is. Ezzel édeskésebb és krémesebb lesz a szószunk.
  • 5.
    Közben forró, sós vízben főzzük ki a tésztát a csomagolásán leírtak szerint.
  • 6.
    A ragut ízesítsük még egy kis frissen őrölt fekete borssal, majd keverjük össze a tésztával. Tálaláskor szórjuk meg frissen reszelt parmezán sajttal és friss bazsalikom levelekkel díszítsük.

Kapcsolódó termék

Egy klasszikus olasz ragu egy tökéletes, teljes kiőrlésű szélesmetélttel. Nagyon jók együtt!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!
Töltés...