Egy klasszikus olasz ragu egy tökéletes, teljes kiőrlésű szélesmetélttel. Nagyon jók együtt!
Kosár tartalma:
0 db Termék |
0 Ft
Kosár megtekintése
Receptek
Teljes kiőrlésű fodros metélt bolognai raguval |
Hozzávalók
|
|
Elkészítés
- 1.2-3 ek olíva olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, a kisebb kockákra vágott répát és zellert együtt. Majd adjuk hozzá a vékonyra szelt fokhagymát, és enyhén pirítsuk meg azt is.
- 2.Ezután tegyük rá a lehetőleg durvára darált húst. Pirítsuk meg, majd öntsük rá a fehér bort. Hagyjuk elfőni.
- 3.Majd öntsük hozzá a paradicsom konzervet. Hozzuk forrásba, sózzuk, majd kis lángon főzzük egy órát, de ha van időnk, akkor akár 2-3 órát is. Ha szükséges, időnként pótoljuk a folyadékot egy kis vízzel, vagy húslevessel.
- 4.A főzés vége előtt kb. 20 perccel öntsünk hozzá egy kis pohár tejet, majd főzzük el azt is. Ezzel édeskésebb és krémesebb lesz a szószunk.
- 5.Közben forró, sós vízben főzzük ki a tésztát a csomagolásán leírtak szerint.
- 6.A ragut ízesítsük még egy kis frissen őrölt fekete borssal, majd keverjük össze a tésztával. Tálaláskor szórjuk meg frissen reszelt parmezán sajttal és friss bazsalikom levelekkel díszítsük.