Kosár tartalma:
0 db Termék | 0 Ft
Kosár megtekintése

Teljes kiőrlésű szélesmetélt szilvalekvárral, mákkal és diókkal

Hozzávalók

    • 200 g Família Tészta Teljes Kiőrlésű Szélesmetélt
    • 200 g alacsony cukortartalmú sűrű házi szilvalekvár
    • 100 g vegyes dióféle (dió, kesudió, törökmogyoró, mandula, stb)
    • 4 ek barna nádcukor
    • 2 ek darált mák
  • Mennyiség:
    4 személyre
  • Konyha:
    Magyar
  • Receptfajta:
    Tészta
  • Elkészítési idő:
    kb. 30 perc

Elkészítés

  • 1.
    A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben a csomagolásán leírtak szerint. Ezután szűrjük le.
  • 2.
    Közben pirítsuk meg a dióféléket, majd pár perc hűlés után durván vágjuk össze őket egy késsel.
  • 3.
    A tésztát keverjük jól össze a szilvalekvárral. A tészta felét öntsük egy hőálló tálba.
  • 4.
    2 ek barna nádcukrot keverjünk össze 2 ek darált mákkal. Ezzel szórjuk meg a tésztát.
  • 5.
    Majd öntsük rá a lekváros tészta másik felét is. Erre szórjuk a pirított dióféléket és a maradék 2 ek barna nádcukrot.
  • 6.
    Tegyük 180 C-os sütőbe és süssük össze kb. 10 perc alatt.

Kapcsolódó termék

Ez a klasszikus, nagymama-féle diós-szilvalekváros tészta egészségesebb, ugyanakkor még gazdagabb formában. Egy lelkiismeret furdalás nélkül ehető desszert.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!
Töltés...