• 4 személyre
  • Olasz
  • saláta

Tegyünk föl enyhén sós vizet forrni a tésztának. Az érlelt marhahús szeleteket vegyük ki a hűtőből jó előre, hogy sütéskor már szobahőmérsékletűek legyenek. Sózzuk, borsozzuk őket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olíva olajat és hirtelen süssük meg a szeletek mindkét oldalát. Ha kész, tegyük félre őket pihenni.


Főzzük meg a tésztát 10-11 perc alatt bő, lobogó, enyhén sós vízben. Majd szűrjük le és hűtsük ki.  Egy másik lábasban pedig főzzük roppanósra a zöldbabot, majd szintén szűrjük le és hűtsük ki.

  • 4 személyre
  • Olasz
  • saláta
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük bele a kápia paprikákat, majd süssük meg 200 °C-on őket. Ha készen vannak, akkor tegyük egy tálba, takarjuk le őket folpackkal, majd pár perc múlva már meg is tudjuk hámozni őket. Vágjuk vékony csíkokra a paprika húsát. A mozzarella golyókat vágjuk félbe.

  • 4 személyre
  • Olasz
  • saláta

Főzzük meg a tésztát bő, sós, lobogó vízben, majd hűtsük le hideg vízzel. Közben vágjuk kisebb darabokra, vagy szeletekre az olívabogyót. Csíkozzuk fel az aszalt paradicsomot és negyedeljük fel a friss paradicsomot.

 

  • 4 személyre
  • Magyar
  • saláta
Főzzük meg a tésztát bő, sós vízben 10-11 perc alatt, majd szűrjük le és hűtsük ki hideg vízzel. Vágjuk vékonyra a lilahagymát, szeletekre a zellerszárat. Vágjuk darabokra az almát és a paradicsomot.

  • 4 személyre
  • Olasz
  • desszert

A Famíliatészta és a Szarvasi Mozzarella Nagy Közös Receptversenyének nyertes receptje. A recept beküldője: Kovács Dániel.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az élesztős leveles tésztát 2-3 mm vékonyságúra kinyújtjuk, majd egy kb. 22 cm átmérőjű és 5 cm magasságú hőálló tálat kibélelünk vele, megszurkáljuk és kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. A maradék leeső tésztából...