• 4-6 személyre
  • Magya
  • csőben sült
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Tegyünk föl bő, sós vizet forrni a babnak és a tésztának. Először főzzük meg a babot roppanósra 2-3 perc alatt, majd egy szűrőkanállal vegyük ki és tegyük azonnal jéghideg vízbe. Majd főzzük meg a tésztát ugyanebben a vízben 4-6 perc alatt, majd szűrjük le alaposan.

  • 4 személyre
  • Magyar
  • húsételek
Tegyünk fel forrni vizet a tésztának. A csirkemellet vágjuk kisebb csíkokra, vagy kockákra. A megpucolt fokhagyma gerezdeket vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olíva olajat és pirítsuk meg rajta a fokhagyma szeleteket.

  • 4 személyre
  • Magyar
  • húsételek
Tegyünk fel bő, sós vizet a tésztának forrni. A mascarponét keverjük össze a finomra vágott zöldfűszerekkel és a lereszelt fokhagymával. Enyhén sózzuk, borsozzuk. A csirkemell filékbe vágjunk zsebeket és töltsük meg őket a zöldfűszeres mascarponéval. Sózzuk, borsozzuk , majd tekerjük be őket 2-2 hajszálvékony sonkaszeletbe.

  • 4 személyre
  • Olasz
  • halas
A tésztát főzzük meg bő, enyhén sós, lobogó vízben 6-7 perc alatt, majd szűrjük le jól. Míg forraljuk a vizet, egy kisebb lábosban főzzük meg roppanósra a brokkolit 2-3 perc alatt.

  • 4 személyre
  • Olasz
  • halas
A gombát olvasszuk ki és jól csöpögtessük le. A Sporttésztát főzzük meg bő, lobogó sós vízben 10-11 perc alatt, majd alaposan csöpögtessük le.

  • 4 személyre
  • Olasz
  • húsételek
Vágjuk apróra a hagymát. A hagyma felét, a finomra vágott petrezselyem zöldet, a lereszelt citromhéjat, a zsemlemorzsát és egy kevés sót, borsot keverjük össze a darált hússal. Tegyük félre egy kicsit. Közben készítsük el a paradicsomszószt.