• 4 személyre
  • Magyar
  • desszert
A bacon szalonnát csíkokra vágva kipirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott fehér– és vöröshagymát, ízesítjük, fűszerezzük, végül együtt pároljuk. Megszórjuk finomra vágott lestyánnal és hozzákeverjük a juhtúrót, a külön kifőtt cérnametéltet, valamint a tojássárgáját.

A túrót áttörjük, tojássárgát, olvasztott vajat, tejfölt, reszelt citromhéjat, vaníliáscukrot keverünk hozzá és cukorral kemény habbá vert tojásfehérjével óvatosan összekeverjük. A cérnametéltet sóval ízesített vízben kifőzzük, majd hozzákeverjük a túró töltelékhez. A tepsit kivajazzuk...

  • 4 személyre
  • Magyar
  • húsételek

A csirkemell filét felszúrjuk, fűszerezzük. Elkészítjük a tölteléket. A reszelt sajtokat vajjal és a megmosott, beáztatott mazsolával összekeverjük, ízesítjük. Betöltjük az előkészített csirkemellbe, majd bacon szalonnába egyesével becsomagoljuk. Középmeleg sütőben...

  • 4 személyre
  • Magyar
  • leves

Felhevített étolajban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hasábokra felszeletelt zöldségeket. Fűszerezzük, kevés vizet hozzáöntve fedő alatt pároljuk, forró vízzel felengedjük, majd beletesszük a karikára szeletelt elősütött füstölt vékony berényi kolbász...

  • 4 személyre
  • Magyar
  • húsételek

A kacsamell filét beirdaljuk, bőrös részével lefelé felhevített serpenyőben elősütjük, majd sütőben Kékfrankos roséval locsolgatva megsütjük. A bacon szalonnát kisütjük és a zsírjában finomra darabolt vöröshagymát fonnyasztunk. Hozzáadjuk a kockára szeletelt kápia paprikát és cukkini...

A lisztet átszitáljuk. Vajban aranybarnára pirítjuk a Vitale tarhonyát. Egy deciliter forró tejjel felengedjük, majd fedő alatt készre pároljuk. Hozzáadjuk az átszitált liszthez, közepében mélyedést formázunk és belehelyezzük a tojássárgát...