• 4 személyre
  • Magyar
  • zöldséges

Lobogó sós vízben a Vitale szélesmetéltet kifőzzük, lecsorgatjuk, lehűtjük, majd olvasztott vajjal összekeverjük. A kockára darabolt hámozott sütőtököt és almát lobogó vízben hirtelen megabáljuk és lecsorgatjuk. A tűzálló tálat vajjal kikenjük, belehelyezünk...

A teavajat felolvasztjuk, majd belehelyezzük a reszelt sajtok felét, felengedjük tejszínnel, ízesítjük. Finomra tépett bazsalikom levelet teszünk bele, fehérborssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és kiforraljuk. A lobogó sós vízben kifőtt penne tésztára helyezzük...

A teavajat felhevítjük, belehelyezzük a kiolvasztott spenótot, ízesítjük. A zúzott fokhagymát hozzáadjuk, tovább pirítjuk, majd tejszínnel felengedjük. Tálaláskor a lobogó sós vízben kifőtt fodros nagykocka tésztát összekeverjük...

  • 4 személyre
  • Olasz
  • húsételek

A libamellet előkészítjük, beírrdaljuk, fűszerezzük és hirtelen elősütjük. Vöröshagymával, fokhagymával együtt a tepsibe helyezzük, olajjal meglocsoljuk, közép meleg sütőben roséra sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd hajszálvékonyra szeleteljük, marinádozzuk...

  • 4 személyre
  • Magyar
  • húsételek

Az előkészített libacombokat fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, ízesítjük, étolajjal és sörrel meglocsoljuk. Közép meleg sütőben a rozmaringgal együtt megsütjük. Az étolajban cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az egész köménymagot, a kockára darabolt besózott, kinyomkodott fejes...

  • 4 személyre
  • Magyar
  • húsételek

A füstölt szalonna felét apró kockákra daraboljuk, kisütjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagyma felét és lepirítjuk. A kacsamájat kis darabokra szeleteljük, hozzáadjuk a pirított hagymához, ízesítjük, fűszerezzük, majd ráhelyezzük a tejben áztatott, kinyomkodott zsemlét...