• 4 személyre
  • Magyar
  • húsételek

A jércemellet előkészítjük ízesítjük. A császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk, hírtelen megpirítjuk, beletesszük a metéltre darabolt póréhagymát, paprikákat és a szeletelt fokhagymát...

  • 4 személyre
  • Magyar
  • húsételek

A kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd a zsírjában a szeletekre vágott vöröshagymát, paradicsomot és a paprikát megpirítjuk. Fűszerpaprikával megszórjuk, belehelyezzük a kockára vágott burgonyát és a zúzott fokhagymát, ízesítjük, fűszerezzük...

  • 4 személyre
  • Magyar
  • leves

A friss paradicsomot megmossuk, meghámozzuk, feldaraboljuk apró kockákra, majd összezúzzuk, az egészben hagyott vöröshagymával és zeller zölddel feltesszük főni. Ha megfőtt a hagymát és zellert kivesszük belőle, a főtt paradicsomot áttörjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és felengedjük...

  • 4 személyre
  • Magyar
  • húsételek

A felkockázott szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból. Ebben megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd a felcsíkozott húst. Pirospaprikát szórunk rá, kevés vízzel felöntjük, zúzott fokhagymát, sót, borsot, paradicsomot, paprikát teszünk bele...

  • 4 személyre
  • Olasz
  • zöldséges

A császárszalonnát felcsíkozzuk, megpirítjuk , majd hozzáadjuk a metéltre vágott cukkínit és az apróra vágott vöröshagymát, ízesítjük, fűszerezzük. Összekeverjük a vörös babbal és a tejföllel, kiforraljuk. Külön kifőzzük sós vízben a tésztát, majd összekeverjük...

  • 4 személyre
  • Olasz
  • desszert

A gnocchettit enyhén sós vízbe megfőzzük. A tojásokat különválasztjuk, a sárgáját 3 kanál cukorral habosra keverjük, a fehérjét felverjük szintén 3 kanál cukorral. Majd a sárgáját és a felvert fehérjét a gnocchettivel óvatosan összekeverjük...