Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Aszalt szílvás, tejszínes pulykaragu fodrosmetélttel

  • Magyar konyha
  • Húsételek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g Família 4 tojásos Fodrosmetélt
  • 1 kg pulykamell filé
  • 200 g bacon
  • 200 g aszalt szilva
  • 200 ml tejszín
  • 200 ml húsleves, vagy víz
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 200 ml fehérbor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 kk. kakukkfű
  • 1 kk. borsikafű
  • 1 ek. kacsazsír, vagy 2 ek. olaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát áztassuk be kb. 2 dl borba 1-2 órára. Szórjuk meg egy csipet fahéjjal is.
  2. A bacont csíkozzuk fel és egy evőkanál kacsazsír, vagy olaj hozzáadásával pirítsuk ropogósra egy serpenyőben. Egy szűrőkanállal vegyük ki és helyezzük konyhai papírtörlőre. Hagyjuk kihűlni, hogy még ropogósabb legyen.
  3. A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra. A visszamaradt zsíron pirítsuk meg őket.
  4. Közben kockázzuk fel a pulykahúst.
  5. Szűrjük le az aszalt szilvát és adjuk a hagymához az áztató bort. Forraljuk el egy evőkanálnyira.
  6. Adjuk hozzá a pulykahúst és pirítsuk fehéredésig. Öntsük hozzá a húslevest és szórjuk meg a kakukkfűvel és a borsikafűvel. Sózzuk meg ízlés szerint. Hozzuk forrásba, fedjük le és közepes lángon főzzük kb. 20 percig, míg meg nem fő. A végén adjuk hozzá a szilvát és öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk föl és kb. 2 percig főzzük még. Ízesítsük még egy kis frissen őrölt fekete borssal és sóval, ha szükséges.
  7. Ezalatt bő, lobogó sós vízben főzzük meg a tésztát 9-10 perc alatt. Szűrjük le. Tálaljuk a pulykaragut a tésztával és a ropogós bacon darabokkal.

Rendeld meg!

400 g
759 Ft
 
db