Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Ázsiai zöldséges pirított tészta szójaszósszal

  • Távol-keleti konyha
  • Tészta
  • Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 400 g Famíliatészta durum spagetti tészta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 4-5 dkg bambuszrügy
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. gyömbér
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 ek. chili szósz
  • 2 db újhagyma
  • 1 db lime
  • 1 dl olaj

Elkészítés

  1. Lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, hideg vízben gyorsan hűtjük, kissé átöblítjük. Kevés olajat locsolunk rá, hogy ne tapadjon össze, majd félretesszük.
  2. A paprikát, a répát, lila hagymát és a cukkinit csíkokra vágjuk. A gyömbért lereszeljük a fokhagymával együtt. Ezután füstölgő serpenyőben tesszük a zöldségeket, a gyömbért és a fokhagymát, kevés olajon, hirtelen pirítjuk őket. Ha a zöldségek megpirultak, hozzáadhatjuk a tésztát. Tovább pirítjuk, hogy a tészta is picit odakapjon, de ügyeljünk, hogy ne kevergessük túl sűrűn, legyen a tésztának ideje pirulni.
  3. Néhány perc elteltével, ha már minden megpirult, szójaszósszal és a chiliszósszal ízesítjük. Rengeteg frissen vágott újhagymát, bambuszrügyet és limelét teszünk bele, és elkeverjük.
  4. Azonnal, forrón mélytányérban tálaljuk. Néhány gerezd lime-ot is mellé készíthetünk, amivel megcsepegtethetjük a tésztát.

Rendeld meg!