Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Csőbensült teljes kiőrlésű fodros nagykocka szalonnával spékelt pontyfilével

  • Magyar konyha
  • Halas

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g Família teljes kiőrlésű fodros nagykocka
  • 80 dkg pontyfilé
  • 20 dkg TV paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • só, őrölt fehér bors
  • fűszerpaprika
  • zsemlemorzsa
  • kukoricaliszt
  • étolaj

Elkészítés

  1. A teljes kiőrlésű fodros nagykocka tésztát lobogó sós forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük és étolajjal lefényezzük.
  2. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük és egy réteg tésztát helyezünk rá.
  3. Erre vékonyra szeletelt vöröshagymát, karikára vágott TV paprikát, paradicsomot, fokhagymát és cukkinit helyezünk. Tésztával lefedjük és a rétegezéseket kétszer megismételjük.
  4. A tejfölt a tojássárgájával kikeverjük, ízesítjük és ráöntjük a rakott tésztára. Sütőben félig megsütjük.
  5. A pontyfilét szalonnával megtűzdeljük, kukoricalisztbe mártjuk, és felhevített étolajban megsütjük. Tálaláshoz a pontyot mellé helyezzük.