Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Füstölt sajtos, tejszínes csirkemell spagettivel

  • Olasz konyha
  • Húsétel

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 1 csomag Famíliatészta Italiana durum spagetti 500 g
  • 1 csomag Szarvasi Füstölt Scamorza 250 g
  • 300 ml főzőtejszín
  • 60 dkg csirkemell filé (4 db kisebb)
  • ízlés szerint só és fehérbors
  • kevés olívaolaj
  • rozmaring

Elkészítés

  1. Tegyünk föl a spagettinek sós vizet főni. Ha már lobog, dobjuk bele a tésztát és főzzük al dentére. Szűrjük le.
  2. Közben kockázzuk fel, vagy vágjuk csíkokra a csirkemellet. Egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olíva olajat, majd pirítsuk meg rajta a húst. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Dobjunk rá egy pár levél friss rozmaringot is.
  3. Öntsük rá a tejszínt és forraljuk pár percig, míg a csirke kész nem lesz. Végül reszeljük rá a sajt nagy részét és olvasszuk a tejszínbe. Tálaljuk a közben kifőtt spagettivel. A maradék reszelt sajttal szórjuk meg, de ízlés szerint akár az összes sajtot is a tejszínhez keverhetjük.

Rendeld meg!