Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Rakott tészta, fodros nagykockával, mascarponéval, grill kolbásszal és zöldségekkel

  • Magyar konyha
  • Csőben sült

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 300 g Família teljes kiőrlésű Vitale Fodros nagykocka
  • 1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g
  • 200 g Szarvasi Pizza Mozzarella
  • 400 g zöldbab (fagyasztott)
  • 400 g grillkolbász
  • 200 g koktélparadicsom
  • 2 ek. olívaolaj (24 g)
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Tegyünk föl bő, sós vizet forrni a babnak és a tésztának. Először főzzük meg a babot roppanósra 2-3 perc alatt, majd egy szűrőkanállal vegyük ki és tegyük azonnal jéghideg vízbe. Majd főzzük meg a tésztát ugyanebben a vízben 4-6 perc alatt, majd szűrjük le alaposan.
  2. Eközben vágjuk kisebb darabokra a kolbászt és forró olívaolajon egy serpenyőben pirítsuk meg. A kisülő zsírt öntsük le róla.
  3. Majd adjuk hozzá a mascarponét és melegítsük föl állandó keverés mellett. Végül keverjük össze a megfőtt tésztával és zöldbabbal, illetve a negyedekre vágott koktélparadicsommal. Reszeljük le a sajtot és a felét adjuk a tésztához. Öntsük át egy hőálló tálba, majd szórjuk meg a sajt másik felével. Tegyük a sütőbe és 10-12 perc alatt süssük össze.