Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Vadnyúlérmék krémmártásban rozmaringos szélesmetélttel

  • Magyar konyha
  • Húsételek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g 4 tojáosos, szélesmetélt
  • 80 dkg vadnyúlgerinc
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldség
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg cukkini
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg teavaj
  • 5 dkg fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, őrölt fehér bors, kristálycukor, mustár

Elkészítés

  1. A vadnyúlgerincet lefilézzük és lehártyázzuk, majd megtűzdeljük füstölt szalonnával és fokhagymával. Ízesítjük, és a teavajban elősütjük.
  2. A visszamaradt zsiradékban belehelyezzük a csíkokra darabolt zöldségeket, fűszerezzük, megpirítjuk, vízzel felengedjük és beletesszük az elősütött nyúlgerinc filét. Takaréklángon pároljuk.
  3. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a pároló léből, majd a levet tejszínes, mustáros habarással besűrítjük és kiforraljuk.
  4. Tálaláskor a külön kifőtt Vitale szélesmetélt mellé helyezzük a mártást és rárakjuk a felszeletelt nyúlérméket. 2012-es évjáratú Somlói juhfark bort ajánlok kortyolgatni mellé.

Rendeld meg!

400 g
759 Ft
 
db