Almás rakott lebbencs Cheddar sajttal és mandulával

Hozzávalók

  • 15 dkg 8 tojásos Família Lebbencs
  • 1 db alma
  • 5 dkg vágott mandula
  • 5 dkg Cheddar sajt
  • 4 dkg cukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 e.k. vaj

Mennyiség: 4 személyre

Konyha: Olasz

Receptfajta: csőben sült

Elkészítés

  1. A tésztát háromszoros mennyiségű enyhén sós vízben főzzük a csomagoláson megadott ideig.
  2. A tésztát összekeverjük a pirított mandulával a kockára vágott vajon dinsztelt almával és a cukor felével, a tejfölt összekeverjük a tojássárgájával.
  3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a tejfölhöz keverjük majd az egészet kíméletesen a tésztával összeforgatjuk.
  4. 1,5 – 2 dl-es vajazott morzsázott csészékbe töltjük, megszórjuk a reszeltsajttal és 180 C-os előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük, cukrozott tejföllel tálaljuk és azonnal fogyasztjuk.

Séf tipp: a Cheddar helyett készíthetjük túróval is ekkor azt a tésztába keverjük.