Aszalt gyümölccsel bélelt pulykamell filé tejszínes gesztenyés orsóval

Hozzávalók

  • 400 g 4 tojásos Famíia orsó
  • 80 dkg pulykamell filé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 10 dkg gesztenye
  • 10 dkg kápia paprika
  • 10 dkg póréhagyma
  • 5 dkg teavaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csokor kakukkfű
  • só, őrölt fehér bors, étolaj

Mennyiség: 4 személyre

Konyha: Magyar

Receptfajta: húsételek

Elkészítés

  1. A pulykamellet szeleteljük, klopfoljuk, ízesítjük és ráhelyezzük a megmosott aszalt gyümölcsöket.
  2. Henger alakúra formázzuk és betekerjük bacon szalonnába. Közép meleg sütőben megsütjük.
  3. Felhevített vajban karikára vágott póréhagymát, kápia paprikát és gesztenyét pirítunk, majd fűszerezzük. Tejszínnel felöntjük és kiforraljuk.
  4. Tálaláskor a felszeletelt pulykamell mellé helyezzük a külön kifőtt Vitale orsótésztát és a tejszínes ragut.