Eszterházy tokány taréjos csőtésztával

Hozzávalók

  • 20 dkg Famíliatészta taréjos cső
  • 60 dkg marha fehérpecsenye
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl Chardonnay
  • 1 db citrom
  • 1 ek. magvas mustár
  • 1 ek. finomliszt
  • őrölt fekete bors
  • friss kakukkfű

Mennyiség: 4 személyre

Konyha: Magyar

Receptfajta: zöldséges

Elkészítés

  1. A marha fehérpecsenyét ceruza vastagságúra szeleteljük, fűszerezzük és ízesítjük, majd magvas mustárral összekeverjük. Letakarva 4 óra hosszát a hűtőben pácoljuk.
  2. A füstölt szalonnát csíkokra daraboljuk, és serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérpecsenyét és kevés vízzel felengedve 2/3 részéig megpároljuk, zsírjára lepirítjuk. A kellően megpuhult húst liszttel megszórjuk és hozzáadjuk a vékony csíkokra felszeletelt, leblansírozott zöldségeket.
  3. Felöntjük, 1 dl Chardonnay fehér borral majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az őrölt fekete borsot és a magvas mustárt. Tovább pároljuk.
  4. Amikor a hús elkészült tejszínes habarással besűrítjük és citromlével ízesítjük.
  5. Köretként a Família Taréjos csőtésztáját kínáljuk.
  6. Famíliatészta taréjos cső elkészítése: Forrásban levő sós vízbe belehelyezzük a taréjos csőtésztát, majd 8-9 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és étolajjal lefényezzük.