Fokhagymával szögelt sült libacomb almás-káposztás teljes kiőrlésű fodros nagykockával

Hozzávalók

  • 400 g Família teljes kiőrlésű fodros nagykocka
  • 4 db libacomb
  • 20 dkg birsalma
  • 20 dkg fejes káposzta
  • 10 dkg lilakáposzta
  • 10 dkg fokhagyma
  • 10 dkg Golden alma
  • 10 dkg Jonatán alma
  • 2 dl étolaj
  • 2 dl világos sör
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor rozmaring
  • őrölt fehérbors, egész köménymag, kristálycukor, só

Mennyiség: 4 személyre

Konyha: Magyar

Receptfajta: húsételek

Elkészítés

  1. Az előkészített libacombokat fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, ízesítjük, étolajjal és sörrel meglocsoljuk.
  2. Az étolajban cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az egész köménymagot, a kockára darabolt besózott, kinyomkodott fejes és lilakáposztát.
  3. Fehérborral felöntjük, és fedő alatt pároljuk. Amikor a káposzta megpuhult hozzáadjuk a felkockázott almákat, fűszerezzük és készre pároljuk. Tálaláskor a kifőtt VITALE fodros nagykocka mellé tesszük az almás káposzta ragut és ráhelyezzük a szögelt sült libacombot.