Kukoricás, olívás copfocska tésztasaláta

Hozzávalók

  • 20 dkg 4 tojásos Famíliatészta copfocska
  • 10 dkg bébi kukorica
  • 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • 5 dkg fekete magozott olívabogyó
  • 5 dkg zöld magozott olívabogyó
  • 1 db citrom
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 db kaliforniai piros paprika
  • 1 db kaliforniai zöld paprika
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • őrölt fehér bors

Mennyiség: 4 személyre

Konyha: Olasz

Receptfajta: vegetáriánus

Elkészítés

  1. A Família copfocska tésztát lobogó sós vízben 8-9 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, étolajjal lefényezzük.
  2. A majonézt a tejföllel, sóval, őrölt fehérborssal , citromlével és finomra vágott friss kaporral összekeverjük, majd belehelyezzük a felkarikázott bébi kukoricát, az újhagymát és a fekete és zöld olajbogyókat valamint a felkockázott piros és zöld kaliforniai paprikát és a leöblített konzerv kukoricát.
  3. Az alapanyagokat összekeverjük, a főtt copfocska tésztával majd lefedjük és hűtőszekrénybe helyezve 2 óra hosszát pihentetjük.
  4. Tálalás: Salátás tál vagy pohárkehely.