Libabecsinált leves szélesmetélttel

Hozzávalók

  • 100 g 4 tojásos Classica szélesmetélt
  • 40 dkg libacomb
  • 20 dkg libazúza
  • 10 dkg libaszív
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg karfiol
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 db citrom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehérbors, só

Mennyiség: 4 személyre

Konyha: Magyar

Receptfajta: leves

Elkészítés

  1. A felhevített vajban finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, majd hozzáadjuk a kockára darabolt libacombot és ízesítjük.
  2. Tovább pirítjuk, belehelyezzük az előfőzött és darabolt libazúzát és libaszívet, fűszerezzük és forró vízzel felengedjük. Amikor a hús félig megfőtt beletesszük a karikára szeletelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a kockázott zellert, a karfiolrózsákat és a zöldborsót.
  3. Amint a zöldségek megpuhultak tejfölös habarással besűrítjük a levest, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk és citromlével megöntözzük.
  4. Tálaláskor külön kifőtt szélesmetélttel forrón kínáljuk.