Mascarponés eper Szélesmetélt Level Up Sporttésztával és mentával
Magyar konyha
Desszert
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg Szélesmetélt Level Up Sporttészta
30 dkg földieper
20 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
2 dl habtejszín
5 dkg vaj
friss menta
8 dkg Parmezán sajt
2 dl tejszín
só
ehető virág
Elkészítés
A vajat felmelegítjük, majd belehelyezzük a Szélesmetélt Level Up Sporttésztát, átpirítjuk és lobogó forró vízzel felengedjük. Főzési idő 8-10 perc. Amikor a tészta megfőtt leszűrjük, leöblítjük.
A habtejszínt porcukorral kemény habbá verjük és összekeverjük a mascarponéval.
A földiepret megmossuk, kicsumázzuk és apróra összedaraboljuk (díszítéshez egy pár darab maradjon meg egészbe).
Tálaláskor a pohár aljára helyezzük a krémet majd az epret utána a tésztát majd ismét krém, eper, tészta.
A tetejére krémet teszünk és eperrel, friss mentával, virággal díszítjük