Elkészítés
Vágjuk apróra a hagymát. A hagyma felét, a finomra vágott petrezselyem zöldet, a lereszelt citromhéjat, a zsemlemorzsát és egy kevés sót, borsot keverjük össze a darált hússal. Tegyük félre egy kicsit.
Közben készítsük el a paradicsomszószt. A hagyma másik felét és a finomra vágott fokhagymát enyhén pirítsuk meg 2 ek olíva olajon. Öntsük hozzá a paradicsom konzerveket. Adjuk hozzá a bazsalikomot és az oregánót. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Hozzuk forrásba, majd levéve a lángot, időnként megkeverve főzzük fél órát. Hagyhatjuk rusztikusan darabosnak is a szószt, de egy botmixerrel pürésíthetjük is.
Közben a mozzarella golyót vágjuk kb. 1,5-2 cm-es kockákra. A húsmasszából készítsünk diónyi nagyságú húsgombócokat, kb. 16 db-ot, úgy, hogy mindegyik közepébe tegyünk egy-egy mozzarella darabot.
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk fele egy kevés olajat és enyhén pirítsuk át rajta a húsgombócokat. Majd öntsük hozzá a paradicsomszószt és kis lángon rotyogtassuk kb. 10 percig, míg kész nem lesz.
Mindeközben lobogó, enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát 6-7 perc alatt. Majd szűrjük le a tésztát és keverjük össze a paradicsomszószos húsgombóccal. Szórjuk meg egy kevés reszelt parmezán sajttal.