Szőlős tarhonyás parfé málnatükrön

Hozzávalók

  • 200 g 4 tojásos Classica tarhonya
  • 20 dkg fehérszőlő
  • 20 dkg málna
  • 10 dkg kékszőlő
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 4 dl tejszín
  • 4 dkg zselatin
  • s4 db tojássárga
  • 3 dl tej
  • 2 db citrom
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csokor citromfű

Mennyiség: 4 személyre

Konyha: Francia

Receptfajta: desszert

Elkészítés

  1. A vajban a Vitale tarhonyát megpirítjuk, a felforralt vaníliás tejjel felengedjük, megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a porcukorral kikevert tojássárgát, a tejszínt, a reszelt citromhéjat, a kimagvazott szőlőszemeket és a külön beáztatott zselatint. Összekeverjük, majd formába helyezzük. Hat óra hosszáig mélyhűtőbe tesszük fagyasztani.
  3. Ha kész, rövid időre forró vízbe merítjük és kiborítjuk a formából.
  4. A kristálycukorból kevés víz hozzáadásával szirupot főzünk, melybe belehelyezzük a málnát és a darabolt citromfüvet. Rövid ideig főzzük, majd kihűtjük. Tálaláskor a tányért málnaöntettel díszítjük és ráhelyezzük a Vitale tarhonya parfét.