Tarhonya csirkemelles friss lecsóval

Hozzávalók

  • 400 g 4 tojásos Classica tarhonya
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg TV paprika
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 0,5 dl étolaj
  • só, őrölt fehér bors, őrölt fűszerpaprika

Mennyiség: 4 személyre

Konyha: Magyar

Receptfajta: húsételek

Elkészítés

  1. Az étolajon a tarhonyát aranysárgára lepirítjuk, majd lobogó forró vízzel felengedjük, ízesítjük, fűszerezzük, fedő alatt készre pároljuk.
  2. A füstölt szalonnát apró kockára daraboljuk, kipirítjuk, majd zsírjában a kockára szeletelt csirkemellet hirtelen megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott cukkinit, vöröshagymát, és a TV paprikát.
  3. Tovább pirítjuk, ízesítjük és belehelyezzük a cikkekre darabolt paradicsomot. Tálaláskor a ragu felét összekeverjük a megpárolt tarhonyával és a megmaradt részt a húsos zöldséges tarhonya tetejére helyezzük.