Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Zöldfűszeres mascarponéval töltött csirkemell tésztasalátával

  • Magyar konyha
  • Húsételek

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 300 g Família Fodrosmetélt
  • 1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g
  • 2 csomag Szarvasi Mozzarella Mini 100 g (2×100 g)
  • 4 db csirkemell filé (600 g)
  • 200 g koktélparadicsom
  • 200 g fagyasztott zöldborsó
  • 8 szelet vékony sonka
  • 4 ek. friss zöldfűszer (bazsalikom, petrezselyem, oregánó)
  • 2 gerezd fokhagyma (6 g)
  • 2 evőkanál olívaolaj (24 g)
  • solívaolaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés

Tegyünk fel bő, sós vizet a tésztának forrni. A mascarponét keverjük össze a finomra vágott zöldfűszerekkel és a lereszelt fokhagymával. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

A csirkemell filékbe vágjunk zsebeket és töltsük meg őket a zöldfűszeres mascarponéval. Sózzuk, borsozzuk , majd tekerjük be őket 2-2 hajszálvékony sonkaszeletbe.

Pirítsuk le minden oldalukat forró olívaolajban, majd lefedve a serpenyőt, további 4-5 perc alatt süssük készre. Majd hagyjuk pihenni a húst.

Mindeközben főzzük meg a tésztát 4-6 perc alatt, majd szűrjük le. Vágjuk félbe, negyedekbe a koktélparadicsomot és a mini mozzarella sajtot. A kiolvasztott zöldborsót forrázzuk le. Majd keverjük össze mindezeket a tésztával és 2 ek olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk a tésztát és megszórhatjuk egy kevés finomra vágott zöldfűszerrel is.

A csirkemelleket vágjuk szeletekre és tálaljuk a tésztasalátával.

Rendeld meg!