Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Almás-diós szélesmetélt tepsibe sütve

  • Magyar konyha
  • Vegetériánus

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg Família 4 tojásos szélesmetélt
  • 20 dkg piros alma
  • 20 dkg dióbél
  • 10 dkg teavaj
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 4 db földieper
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • étolaj
  • friss menta
  • ehető virág

Elkészítés

  1. A Família szélesmetélt tésztát sós lobogó vízben kifőzzük, majd lehűtjük, étolajjal lefényezzük.
  2. A 4 db tojást kettéválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot és habosra kikeverjük 5 dkg vajjal együtt.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Az almát meghámozzuk, majd 1×1-es kockára daraboljuk és kevés vajon megpároljuk és megszórjuk őrölt fahéjjal és szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal. Mikor kihűlt összekeverjük a tojássárgájával, darált dióval, Família tészta széles metélttel és a tojáshabbal.
  4. A tepsit kivajazzuk és zsemlemorzsával meghintjük, majd beleöntjük a tésztás, almás masszát. Tetejére olvasztott vajat csorgatunk és előmelegített 150 C fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  5. Tálaláskor friss mentával és ehető virággal díszítjük.