Almás rakott lebbencs Cheddar sajttal és mandulával
Olasz konyha
Csőben sült
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg 8 tojásos Família Lebbencs
1 db alma
5 dkg vágott mandula
5 dkg Cheddar sajt
4 dkg cukor
1 tk vaníliás cukor
2 db tojás
2 dl tejföl
1 e.k. vaj
Elkészítés
A tésztát háromszoros mennyiségű enyhén sós vízben főzzük a csomagoláson megadott ideig.
A tésztát összekeverjük a pirított mandulával a kockára vágott vajon dinsztelt almával és a cukor felével, a tejfölt összekeverjük a tojássárgájával.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a tejfölhöz keverjük majd az egészet kíméletesen a tésztával összeforgatjuk.
1,5 – 2 dl-es vajazott morzsázott csészékbe töltjük, megszórjuk a reszeltsajttal és 180 C-os előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük, cukrozott tejföllel tálaljuk és azonnal fogyasztjuk.
Séf tipp: a Cheddar helyett készíthetjük túróval is ekkor azt a tésztába keverjük.