Ázsiai kókusztejes szélesmetélt vegyes zöldségekkel

  • Távol-keleti konyha
  • Tészta
  • Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 400 g Famíliatészta 4 tojásos szélesmetélt
  • 400 g csirkemell filé
  • 300 ml kókusztej
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 2 közepes újhagyma zöldje
  • 3 ek. szójaszósz
  • só, bors ízlés szerint
  • chili ízlés szerint
  • 3 ek. napraforgó olaj

Elkészítés

  1. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A kaliforniai paprikát vékonyan felcsíkozzuk. A sárgarépából zöldséghámozóval vékony csíkokat "vágunk". Az újhagymát felkarikázzuk, a gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, a fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.
  2. Egy lábosban vizet forralunk a tésztafőzéshez. Nem kell nagyon sok vizet használnunk, mert a cél az, hogy a végén ne kelljen a tésztáról a főzővizet leönteni, hanem szinte az összeset magába szívja. A víz és kókusztej keverékében készre főzzük a szélesmetéltet.
  3. Egy wokban olajat forrósítunk, és megpirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a csirkemellet. A csirkemellet fehéredésig sütjük, majd hozzáadunk 1 ek. szójaszószt, és még néhány percig pirítjuk. A fokhagymás-gyömbéres csirkét egy tányérra szedjük, és félretesszük.
  4. Kevés olajat öntünk a wokba, és néhány perc alatt megpirítjuk a paprikákat, majd hozzáadjuk a félretett csirkemellet. Összeforgatjuk, majd jöhet a sárgarépa és 1 ek. szójaszósz. További 1 percig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a chilit. Elzárjuk a tűzhelyet, és a raguhoz forgatjuk az újhagymát. A zöldséges csirkemellet a kókusztejes szélesmetélttel tálaljuk.

Rendeld meg!

400 g
429 Ft
 
db

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!