Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg Família cérnametélt
- 20 dkg bacon szalonna
- 10 dkg fehérhagyma
- 10 dkg vöröshagyma
- 10 dkg juhtúró
- 2 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 csomag réteslap
- 1 csomag lestyán
- só, őrölt feketebors, étolaj
A bacon szalonnát csíkokra vágva kipirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott fehér– és vöröshagymát, ízesítjük, fűszerezzük, végül együtt pároljuk.
Megszórjuk finomra vágott lestyánnal és hozzákeverjük a juhtúrót, a külön kifőtt cérnametéltet, valamint a tojássárgáját.
A réteslapokat egyesével, étolajjal megkenjük, majd a Família cérnametéltes baconös tölteléket ráhelyezzük, rolád formára feltekerjük. Étolajjal a tetejét megkenjük, megszurkáljuk, majd előmelegített 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Sütés után pihentetjük, szeleteljük és tálaláskor paprikás mártást kínálunk mellé.