Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg 8 tojásos cérnametélt
- 50 dkg túró
- 40 dkg tejföl
- 20 dkg őszibarack
- 20 dkg porcukor
- 6 dkg mazsola
- 4 dkg vaj
- 4 db tojás
- 1 csomag rétestészta
- 1 csomag vaníliáscukor
- 0,5 dl rum
- só
A túrót áttörjük, tojássárgát, olvasztott vajat, tejfölt, vaníliáscukrot és apró kockára darabolt őszibarackot keverünk hozzá és cukorral kemény habbá vert tojásfehérjével óvatosan összekeverjük. Rumban áztatott mazsolát hozzáadjuk.
A cérnametéltet sóval ízesített vízben kifőzzük, majd hozzákeverjük a túrós-barackos töltelékhez.
Az őzgerinc formát kivajazzuk, réteslappal kibéleljük, belehelyezzük a Família cérnametéltes barackos túrótölteléket és a réteslapot ráhajtjuk, majd tojássárgájával megkenjük.
Előmelegített sütőben, 160 ° C-on 50 percig sütjük.
Tálaláskor szeletelve, vaníliás porcukorral meghintve szervírozzuk. Kínálhatunk mellé szamóca jammet is.