Barackos vargabéles

  • Magyar konyha
  • Desszert

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg 8 tojásos cérnametélt
  • 50 dkg túró
  • 40 dkg tejföl
  • 20 dkg őszibarack
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dkg mazsola
  • 4 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 1 csomag rétestészta
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 0,5 dl rum

Elkészítés

A túrót áttörjük, tojássárgát, olvasztott vajat, tejfölt, vaníliáscukrot és apró kockára darabolt őszibarackot keverünk hozzá és cukorral kemény habbá vert tojásfehérjével óvatosan összekeverjük. Rumban áztatott mazsolát hozzáadjuk.

A cérnametéltet sóval ízesített vízben kifőzzük, majd hozzákeverjük a túrós-barackos töltelékhez.

Az őzgerinc formát kivajazzuk, réteslappal kibéleljük, belehelyezzük a Família cérnametéltes barackos túrótölteléket és a réteslapot ráhajtjuk, majd tojássárgájával megkenjük.

Előmelegített sütőben, 160 ° C-on 50 percig sütjük.

Tálaláskor szeletelve, vaníliás porcukorral meghintve szervírozzuk. Kínálhatunk mellé szamóca jammet is.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!