Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Bordázott nokedli tészta paradicsommal, fehér babbal és sonka chipsszel

  • Olasz konyha
  • Tészta
  • Elkészítési idő: kb. 35 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 350 g Família 4 tojásos nokedli
  • 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
  • 1 doboz fehér bab konzerv
  • 10 zsályalevél
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • kis rozmaring ág
  • 4 szelet olasz szárított sonka (pl. pármai)
  • reszelt parmezán sajt
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát pirítsuk üvegesre az olívaolajon, majd adjunk hozzá vékonyra szelt fokhagymát. Pirítsuk tovább 1-2 percig kevergetve, majd öntsük hozzá a paradicsom konzervet.
  2. Adjuk hozzá a kis rozmaring ágat és a durvára vágott zsályaleveleket. Sózzuk, majd kis lángon pároljuk kb. fél órát. Ha szükséges, öntsünk közben hozzá pici vizet. Időnként kevergessük.
  3. A fehér bab konzervet szűrjük le és öblítsük le a babot. Öntsük a paradicsomhoz, majd pároljuk együtt még 5 percig.
  4. Közben a tésztát főzzük meg forró, sós vízben a csomagolásán leírtak szerint.
  5. A sütőt melegítsük elő 150 C-ra, majd helyezzük a rácsra a vékony sonka szeleteket. Tegyük alá a tepsit sütőpapírral kibélelve, hogy a lecsöpögő zsírnak legyen helye. 4-5 perc múlva nézzük meg, ha már elég száraznak találjuk, akkor vegyük ki és hagyjuk hűlni.
  6. A szószból távolítsuk el a rozmaring ágat és keverjük össze a tésztával. Tálaljuk a tésztát sonka chipsszel, reszelt parmezánnal és díszítsük friss zsályalevéllel.

Rendeld meg!