Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Csípős Tom Yam Goong leves csirkehússal

  • Távol-keleti konyha
  • Leves
  • Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 200 g Famíliatészta 8 tojásos házi jellegű szélesmetélt
  • 2 db csirkemell filé
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db zeller
  • 1 szál ázsiai citromfű
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • chili paprika
  • 10 dkg laskagomba
  • 1 tk. gyömbér
  • szójaszósz
  • 1 tk. barna cukor
  • fél citrom héja
  • fél lime héja
  • 1 db szárnyas leveskocka
  • só, bors
  • 1 db főtt tojás
  • petrezselyem

Elkészítés

  1. A fokhagymát és a gyömbért feldaraboljuk, a hagymát, a póréhagymát és a chili paprikát karikára vágjuk. A zellerszárat, hegyes paprikát, répát, citromfüvet hosszú csíkokra vágjuk, a laskagombát nagyobb darabokra vágjuk, a paradicsomot hosszában nyolcadoljuk.
  2. A zöldségeket a gomba és paradicsom kivételével beletesszük egy lábasba, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, hozzáadjuk a fűszereket és bele reszeljük a citrom és lime héját.
  3. Amíg a zöldségek főnek addig a csirkemelleket apró kockára vágjuk és kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Amikor már félpuhára főttek a zöldségek hozzáadom a gombát és a paradicsomot is. Ezután beletesszük a tésztát is.
  4. Kész levesünket egy szelet lime karikával, egy fél főtt tojással és kevés petrezselyemmel tálaljuk.

Rendeld meg!