Csirkés, mascarponés tészta spenóttal és aszalt paradicsommal

  • Magyar konyha
  • Csőben sült

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 300 g Família Vitale teljes kiőrlésű orsó
  • 250 g mascarpone
  • 500 g csirkemell filé (2 db nagyobb)
  • 100 g aszalt paradicsom olajban
  • 100 g bébi spenót
  • 30 g mustár (egy nagy evőkanál)
  • 3 gerezd fokhagyma (9 g)
  • 2 evőkanál olívaolaj (24 g)
  • só, bors

Elkészítés

1. Tegyünk fel forrni vizet a tésztának. A csirkemellet vágjuk kisebb csíkokra, vagy kockákra. A megpucolt fokhagyma gerezdeket vágjuk vékony szeletekre.

2. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olíva olajat és pirítsuk meg rajta a fokhagyma szeleteket.

3. Majd adjuk hozzá a csirkét és pirítsuk meg azt is. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Ezután Adjuk hozzá a mascarponét és a mustárt. Keverjük jól el, majd 2-3 percig forraljuk össze.

4. Közben vágjuk csíkokra az aszalt paradicsomot és adjuk a húshoz.

5. Mindeközben főzzük meg a tésztát 4-6 perc alatt, majd alaposan szűrjük le.

6. Keverjük a tésztát a raguhoz. Végül adjuk hozzá a fiatal spenótleveleket is, és jól forgassuk össze a tésztával.

Rendeld meg!

400 g
429 Ft
Most csak: 355 Ft
db

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!