Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Erdei gombás széles metélt pirított libamájjal

  • Magyar konyha
  • Húsételek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g Família 4 tojásos, Classica Szélesmetélt
  • 600 g fagyasztott erdei gomba mix
  • 15-20 db zsályalevél (opcionális)
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. kakukkfű
  • 2 dl fehérbor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 ek. kacsazsír
  • só, bors

Elkészítés

  1. Olvasszuk ki a gombát, majd jól csöpögtessük le.
  2. Az olívaolajon pirítsuk meg a zsályaleveleket, majd egy szűrőkanállal vegyük ki és tegyük konyhai papírtörlőre őket.
  3. Közben vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk meg a zsálya után maradt olíva olajon.
  4. Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk eleinte nagy lángon. Pár perc után, a hőmérsékletet lejjebb véve, időnként kevergetve pirítsuk, pároljuk kb. 10 percig. Közben szórjuk meg a kakukkfűvel és ízesítsük, sóval, borssal.
  5. Tegyünk föl bő, sós vizet a tésztának, majd ha lobogva forr, főzzük meg, ezután szűrjük le.
  6. Közben szeleteljük fel a libamájat kb. 1 cm vastagra. Forrósítsunk föl egy nagy serpenyőt és egy minimális kacsazsír hozzáadásával pirítsuk mindkét oldalukat 1-2 percig, közben sózzuk, borsozzuk, majd tegyük őket félre. Egyszerre ne süssünk sokat, ne érjenek egymáshoz, csak piruljanak. A keletkező zsírt mindig öntsük le.
  7. A gomba párolásának végén adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk föl. Keverjük hozzá a tésztát és a finomra vágott petrezselyem zöldet. Tálaláskor szórjuk meg a megsült, ropogós zsályalevelekkel és tálaljuk a sült libamáj szeletekkel.

Rendeld meg!