Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Farsangi kolbászleves fodrosmetélttel

  • Magyar konyha
  • Leves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 100 g Família fodrosmetélt
  • 20 dkg vékony füstölt berényi kolbász
  • 20 dkg burgonya
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldség
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg karalábé
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, őrölt fehér bors, őrölt köménymag, babérlevél, étolaj
  • víz

Elkészítés

  1. Felhevített étolajban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hasábokra felszeletelt zöldségeket.
  2. Fűszerezzük, kevés vizet hozzáöntve fedő alatt pároljuk, forró vízzel felengedjük, majd beletesszük a karikára szeletelt elősütött füstölt vékony berényi kolbászt.
  3. Ízesítjük, tejfölös habarással besűrítjük. Tálaláskor külön kifőzött Vitale fodros metélttel dúsítjuk és petrezselyemzölddel megszórjuk.

Rendeld meg!