Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Farsangi mazsolás töltött csirkemell krémmártással és teljes kiőrlésű orsótésztával

  • Magyar konyha
  • Húsételek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g Família teljes kiőrlésű orsó
  • 80 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg füstölt Karaván sajt
  • 10 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldség
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • só, őrölt fehér bors, kristálycukor, kakukkfű, étolaj

Elkészítés

A csirkemell filét felszúrjuk, fűszerezzük.

Elkészítjük a tölteléket. A reszelt sajtokat vajjal és a megmosott, beáztatott mazsolával összekeverjük, ízesítjük.

Betöltjük az előkészített csirkemellbe, majd bacon szalonnába egyesével becsomagoljuk. Középmeleg sütőben megsütjük.

Kristálycukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt zöldségeket, ízesítjük, kevés vízzel felengedjük és végül készre pároljuk.

Leturmixoljuk, tejszínnel dúsítjuk, és kiforraljuk. Tálaláskor Vitale teljes kiőrlésű orsó tészta mellé helyezzük a mártást és a töltött csirkemellet.