1 csomag Famíliatészta Italiana durum spagetti 500 g
1 csomag Szarvasi Füstölt Scamorza 250 g
300 ml főzőtejszín
60 dkg csirkemell filé (4 db kisebb)
ízlés szerint só és fehérbors
kevés olívaolaj
rozmaring
Elkészítés
Tegyünk föl a spagettinek sós vizet főni. Ha már lobog, dobjuk bele a tésztát és főzzük al dentére. Szűrjük le.
Közben kockázzuk fel, vagy vágjuk csíkokra a csirkemellet. Egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olíva olajat, majd pirítsuk meg rajta a húst. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Dobjunk rá egy pár levél friss rozmaringot is.
Öntsük rá a tejszínt és forraljuk pár percig, míg a csirke kész nem lesz. Végül reszeljük rá a sajt nagy részét és olvasszuk a tejszínbe. Tálaljuk a közben kifőtt spagettivel. A maradék reszelt sajttal szórjuk meg, de ízlés szerint akár az összes sajtot is a tejszínhez keverhetjük.