Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Konfitált töltött libanyak lecsós tarhonyával

  • Magyar konyha
  • Húsételek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g 1 tojásos Economica tarhonya
  • 20 dkg libanyak bőr
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg fehér paprika
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg pecsenye kacsamáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db tojás
  • 1 db zsemle
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • őrölt fehérbors, édes nemes őrölt fűszerpaprika, só

Elkészítés

  1. A füstölt szalonna felét apró kockákra daraboljuk, kisütjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagyma felét és lepirítjuk.
  2. A kacsamájat kis darabokra szeleteljük, hozzáadjuk a pirított hagymához, ízesítjük, fűszerezzük, majd ráhelyezzük a tejben áztatott, kinyomkodott zsemlét és az egy darab szeletelt főtt tojást, végül az egész tölteléket lepirítjuk.
  3. Hagyjuk kihűlni és betöltjük az előkészített libanyak bőrbe. Két végét rögzítjük, alacsony hőmérsékleten locsolgatva négy óra hosszán keresztül sütjük.
  4. Elkészítjük a lecsós köretet, a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjába sütjük, majd ráhelyezzük a tarhonyát és aranysárgára pirítjuk. Ízesítjük, lobogó forró vízzel felengedjük, fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk a kockára darabolt hámozott paradicsomot, vöröshagymát és a fehér paprikát. Tálaláskor a lecsós tarhonya mellé helyezzük a felszeletelt töltött libanyakat.

Rendeld meg!