Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Legfinomabb medvehagymapesztós durum penne tésztával

  • Olasz konyha
  • Tészta
  • Elkészítési idő: kb. 60 perc

Pestohoz:

  • 1 csokor medvehagyma (nagy)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 150 g parmezán sajt
  • 100 g napraforgómag
  • só ízlés szerin
  • bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj

Tésztához:

  • 350 g Família Durum Penne tészta
  • 3 ek. olívaolaj
  • 6 szelet bacon
  • 1 közepes lila hagyma
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 150 g sajt

Elkészítés

  1. Beletesszük az aprítógépbe a pesto hozzávalóit, és ráöntünk az olívaolajból. Összeaprítjuk, és menet közben csurgatunk még hozzá az olajból. Tovább pépesítjük, nem baj, ha nem teljesen sima, jót tesz az állagának, ha egy picit darabos marad.
  2. Amíg készítjük a pestot, tegyük fel a tésztát főni.
  3. Ha kész a pestonk, akkor egy serpenyőben olívaolajon lepirítjuk a hagymákat és bacont, fűszerezzük. Belekanalazzuk a pestot, és felöntjük tejszínnel. Kicsit összefőzzük a szószt, majd borítsuk bele a kifőtt tésztát. Megszórjuk a reszelt sajttal, és alaposan összekeverjük, hogy mindenből jusson mindenhova.
  4. Frissen, forrón tálaljuk, megszórjuk reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel.

Rendeld meg!

400 g
Elfogyott