Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

LIGHT Tagliatelle rákkal, brokkolival és mascarponéval

  • Olasz konyha
  • Halas

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g Família 50%-kal szénhidrát csökkentett LIGHT Tagliatelle
  • 1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g
  • 500 g fagyasztott garnélarák
  • 300 g brokkoli
  • 3 gerezd fokhagyma (9 g)
  • 1 ek. finomra vágott petrezselyemzöld
  • 1 ek. finomra vágott bazsalikomlevél
  • 2 ek. olívaolaj (24 g)
  • só, bors

Elkészítés

  1. A tésztát főzzük meg bő, enyhén sós, lobogó vízben 6-7 perc alatt, majd szűrjük le jól.
  2. Míg forraljuk a vizet, egy kisebb lábosban főzzük meg roppanósra a brokkolit 2-3 perc alatt.
  3. Közben egy serpenyőben, forró olívaolajon pirítsuk meg a felaprított fokhagymát. Majd dobjuk rá a kiolvadt rákokat, enyhén sózzuk, borsozzuk és pirítsuk meg őket is pár perc alatt szép rózsaszínre. Adjuk hozzá a megfőtt brokkolit is és forgassuk át a rákkal. Szórjuk rá a közben finomra vágott zöldfűszereket.
  4. Majd kanalazzuk rá a mascarponét és hirtelen forraljuk össze nagy lángon.
  5. A közben megfőtt tésztát keverjük hozzá, majd tálaljuk.

Rendeld meg!