LIGHT tésztasaláta mini mozzarellával, mandulával és zöldségekkel
Olasz konyha
Saláta
Hozzávalók 4 személyre:
200 g Família 50%-kal szénhidrát csökkentett LIGHT Fusilli
2 tasak Szarvasi Mini Mozzarella 100 g (2x100g)
300 g brokkolirózsa
40 g mandula
2 db kápia paprika
2 ek. olívaolaj (24 g)
só, bors
Elkészítés
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük bele a kápia paprikákat, majd süssük meg 200 °C-on őket. Ha készen vannak, akkor tegyük egy tálba, takarjuk le őket folpackkal, majd pár perc múlva már meg is tudjuk hámozni őket. Vágjuk vékony csíkokra a paprika húsát. A mozzarella golyókat vágjuk félbe.
Közben a brokkoli rózsákat főzzük meg bő, lobogó, sós vízben, majd hűtsük ki őket.
A tésztát is főzzük meg 13-14 perc alatt bő, lobogó, enyhén sós vízben.
Két evőkanál olíva olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Adjuk hozzá a brokkolit és pirítsuk át rajta azt is. Majd adjuk hozzá a többi összetevőt és forgassuk össze őket jól. Tálaljuk önmagában, vagy bármilyen sült és grillezett hús mellé köretnek.