Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

LIGHT tésztasaláta mini mozzarellával, mandulával és zöldségekkel

  • Olasz konyha
  • Saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g Família 50%-kal szénhidrát csökkentett LIGHT Fusilli
  • 2 tasak Szarvasi Mini Mozzarella 100 g (2x100g)
  • 300 g brokkolirózsa
  • 40 g mandula
  • 2 db kápia paprika
  • 2 ek. olívaolaj (24 g)
  • só, bors

Elkészítés

  1. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük bele a kápia paprikákat, majd süssük meg 200 °C-on őket. Ha készen vannak, akkor tegyük egy tálba, takarjuk le őket folpackkal, majd pár perc múlva már meg is tudjuk hámozni őket. Vágjuk vékony csíkokra a paprika húsát. A mozzarella golyókat vágjuk félbe.
  2. Közben a brokkoli rózsákat főzzük meg bő, lobogó, sós vízben, majd hűtsük ki őket.
  3. A tésztát is főzzük meg 13-14 perc alatt bő, lobogó, enyhén sós vízben.
  4. Két evőkanál olíva olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Adjuk hozzá a brokkolit és pirítsuk át rajta azt is. Majd adjuk hozzá a többi összetevőt és forgassuk össze őket jól. Tálaljuk önmagában, vagy bármilyen sült és grillezett hús mellé köretnek.