Májgombóc leves eperlevél tésztával

  • Magyar konyha
  • Húsétel
  • Elkészítési idő: kb. 35 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40g Famíliatészta Eperlevél Tészta
  • 200 g csirkemáj
  • 1 kis fej hagyma
  • 4 ek. teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 1 tk. majoranna
  • 1 tojás
  • 1 l húsleves, vagy zöldségleves (kockából is lehet)
  • 100 g zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • kevés olaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. A májat tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra. Keverjük össze a tojással, zsemlemorzsával, majorannával, sóval, borssal.
  2. Vágjuk nagyon finomra a hagymát és pirítsuk üvegesre egy kis olajon. Majd keverjük a májas mixhez. Tegyük a hűtőbe, hagyjuk, hogy összeálljon és formázható legyen.
  3. Közben a répát hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Tegyük fel főni az alaplevünkben. Ha már majdnem kész, akkor adjuk hozzá zöldborsót is. Főzzük tovább pár percig.
  4. Egy kis lábosban főzzük ki az eperlevél tésztát a csomagoláson leírtak szerint, majd szűrjük le.
  5. Egy másik lábosban is forraljunk fel sós vizet. A májból formázzunk kisebb gombócokat és főzzük ki pár perc alatt a vízben. A levest tálaljuk a májgombócokkal és a teljes kiőrlésű eperlevél tésztával. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel is.

Rendeld meg!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!