Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Mákos-diós szélesmetélt rétespongyolában

  • Magyar konyha
  • Desszert

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g 4 tojásos Classica szélesmetélt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2 db narancs
  • 2 db citrom
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag réteslap
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítés

  1. A szélesmetéltet lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, étolajjal lefényezzük, megfelezzük.
  2. Az egyik feléhez hozzáadjuk a darált mákot, a porcukor felét, a két narancs levét és reszelt héját.
  3. A másik feléhez hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot és a két citrom reszelt héját.
  4. A réteslapot kiterítjük, egyenként étolajjal megkenjük, majd csíkokban ráhelyezzük a diós és a mákos tölteléket. Feltekerjük és a tetejét tejfölös tojássárgájával megkenjük, megszurkáljuk.
  5. Középmeleg sütőben 30-40 percig sütjük. Sütés után pihentetjük, majd felszeleteljük. Tokaji mártást is kínálhatunk mellé.

Rendeld meg!