Hírlevél feliratkozás

Értesüljön a legfrissebb akciókról, programokról!

Málnás-tejszínes vargabéles parfé

  • Magyar konyha
  • Desszert

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg 8 tojásos cérnametélt
  • 40 dkg málna
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dkg vaj
  • 0,5 l tejszín
  • 1 csomag rétestészta
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 db citrom
  • só, étolaj

Elkészítés

A csomag réteslapot négy részre osztjuk el, téglalap alakúra hajtjuk össze, kevés felhevített étolajban mindkét oldalát ropogósra sütjük, lecsorgatjuk és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, porcukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd hozzákeverjük a külön kifőzött és lehűtött cérnametéltet, valamint a málnát.

A lapokat rétegezve megtöltjük a Família cérnametéltes tejszínes-málnás töltelékkel. Négy óra hosszáig mélyhűtőben kifagyasztjuk.

Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük, majd málnaszemekkel díszítve tejszínhab rózsával tálaljuk.