A szokásosnál több zöldpaprikával és paradicsommal fűszeresebb csirkepörköltet készítünk.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát a zsíron megdinszteljük a fűszerpaprikát belekeverjük. Hozzáadjuk a darabolt csirkét sózzuk, néhány szem köménymaggal és a paradicsomlével ízesítjük lassan pároljuk, szükség esetén kevés vizet öntünk alá.
A főzés felénél hozzáadjuk a zöldpaprikát és paradicsomot együtt pároljuk tovább. A végére elegendő szaft legyen a csirke alatt és vigyázzunk, hogy a hús ne puhuljon meg teljesen.
A csirkepörköltet óvatosan összeforgatjuk az időközben kifőzött szélesmetélttel és olajjal kikent tűzálló tepsibe szedjük 180-200 c-os sütőben 10-15 perc alatt öszesütjük-pirítjuk forrón tálaljuk.